Vitalitás betegség: A legegészségesebb reggeli: Granola (+recept)

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Egyre inkább odafigyel mindenki a táplálkozására, ám még mindig sokan hagyják ki a reggelit a mindennapjaikból. Ezt NE TEDD! Reggelizni nagyon fontos - gondolj csak bele, mennyi idő telt el a vacsora óta...képes lennél 10-ig vagy akár délig éheztetni a szervezetedet?! A reggelivel beindítod az anyagcserédet, felkészíted a napra és a reggelizésnek köszönhetően kevésbé leszel éhes a nap hátralévő felébe. Most bemutatjuk az egyik legjobb, legegészségesebb reggeli alternatívát, melyet neked is ki kell próbálnod.

 

Mi is a granola valójában? Ez az étel Dr. Sylvester Graham tiszteleteshez köthető, aki felfedezte a róla elnevezett lisztet. Ezt, a búza egészét jobban hasznosító, a fehér lisztnél nagyobb szemcseméretű, barna színű graham változatot azért kísérletezte ki, hogy segítségével egy egészségesebb, húsmentes étkezést találjon ki. Mivel ez a liszt enyhén mogyorós, édeskés ízű, azonnal adta magát az ötlet, hogy finom kekszet készítsenek belőle. Ez az aprósütemény lett aztán az alapja annak az újfajta reggelinek, melyet Dr. James C. Jackson alkotott meg. 1863-ban megszületett végül a granolára keresztelt, a hagyományos reggelit kiváltó, graham lisztes keksztöreten alapuló fogás. Ám szinte rögtön el is feledték a rengeteg akkoriban napvilágot látott egészséges termék között. A ’60-as évektől a tudatosabb vásárlók, rádöbbenve, hogy a reggeliző pelyhek a hozzáadott cukor mennyisége miatt nem is annyira egészségesek, mint gondolták, megbízhatóbb változatokat kerestek. Így került a figyelem középpontjába újra a granola, mely a pelyhekkel szemben, inkább müzlire hasonlított.   Müzli vs. granola A müzli és a granola között a legnagyobb különbség az, hogy az utóbbi alapját képező gabonaféléket még felhasználás előtt megsütik, ezzel megváltoztatva azok ízét és állagát. Édességének mértékét is az egészséges édesítők, valamint a belekevert csonthéjasok, aszalványok, gyümölcsök adják. A granola alapját a legtöbb esetben a zabpehely adja, ehhez adagolják a különféle olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket. Az olajos magvak közül leginkább a mogyoró, a dió, a pekándió, a pisztácia, a kesudió és a mandula kerül a masszába, általában több fajtát is belekeverve. Hasonlóan széles a kínálat az aszalt gyümölcsökből is, használhatsz banánt, almát, szilvát, sárgabarackot, áfonyát, mazsolákat és különböző egzotikus gyümölcsöket is. Ha te készíted, így valóban a saját szád íze szerint édesítheted: ha úgy véled, hogy a beletett gyümölcsök nem tették elég édessé, úgy ízlés szerint önthetsz még bele mézet, xilitet, juhar- vagy agave szirupot vagy steviát. Fűszerezheted is, mehet bele ízlés szerint egy kis fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, kardamom, szerecsendió vagy épp vanília. Ezek nem csak jobb ízűvé varázsolják a reggelidet, de édesebbnek is éreztetik. Ha pedig még mindig hiányérzeted lenne édesség terén, úgy tördelhetsz vagy reszelhetsz bele bátran étcsokoládét is, de csak jó minőségűt (!), vagy tehetsz bele kókuszreszeléket.
Granola alaprecept Hozzávalók: 1 kg zabpehely 80 g kókuszreszelék 200 g magkeverék ízlés szerint 125 ml kókusz olaj  125 ml méz 125 ml nád - vagy nyírfacukor 125 ml víz 250 g szárított gyümölcsök ízlés szerint   Elkészítés: Tedd a serpenyőbe az olajat, a cukrot, a vizet, a mézet és kevergesd őket közepes lángon két-három percig, amíg össze nem áll a massza. Egy nagy tálban a száraz hozzávalókat is elegyítsd össze (a mazsolát ne!). Ezután a száraz alapanyagokhoz add hozzá az olajosat és dolgozd össze. Ha megvan, jól kutyuld meg és sütőpírral kibélelt tepsibe téve mehet is a sütőbe. Süsd 140 fokon kb. 40 percig, úgy, hogy 10 percenként kavarsz rajta egyet. Végül hagyd kihűlni és add hozzá a mazsolát.     Fogyaszthatod tejjel, joghurttal, kiegészítve friss gyümölcsökkel, nassként vagy akár ajándékba is adhatod valakinek egy szép üvegben.
Forrás:http://www.nepbetegsegek.hu

Címkék: egészséges reggeli recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu