Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Több olyan étel is tiltólistára kerülhet, amit egyébként szeretünk, és rendszeresen fogyasztunk.
A világon a rák a második leggyakoribb halálok a szív- és érrendszeri betegségek után. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint évente több mint nyolcmillió ember halálát okozza. Német kutatók arra jutottak, hogy országukban a rákos megbetegedések mintegy 35 százaléka a helytelen táplálkozás számlájára írható.
Különösen veszélyesek a szénhidrátban gazdag és a zsírban sült ételek,
de maradjunk a konkrétumoknál, és álljanak itt azok, amelyeket
mindenképpen kerüljünk.
Hot-dog. Szinte elképzelhetetlen nélküle egy balatoni
nyaralás, pedig a benne lévő virsli nitrátokat tartalmaz, ezek az
adalékanyagok jellemzően színezékek és tartósító anyagok. A nitrát
önmagában veszélytelen anyag, de ha aminokkal keveredik, nitrózaminokat
alkotnak. Ez könnyen megtörténhet, mondjuk savas közegben, és itt elég,
ha csak a gyomorsavra
gondolunk. Állatkísérletek pedig kimutatták, hogy a nitrózaminok rákot
okozhatnak, elsősorban gyomor- és béldaganatokat. Ugyanilyen veszélyes
lehet a pácolt hús, vagy a szalonna.
Sült krumpli. Az élelmiszerek
sütésekor vagy grillezésekor egy úgynevezett akrilamid nevű anyag
keletkezik, amely bizonyítottan rákot okoz az állatoknál, de szakértők
szerint az emberre is veszélyes lehet, nagy dózisban pedig a kísérletek
szerint károsítja az idegeket is. Márpedig az akrilamid minden olyan
szénhidráttartalmú ételben megtalálható, amit magas hőmérsékletre
hevítettek. A szervezet igyekszik ugyan lebontani a káros anyagokat, de a
mutálódott sejtek növelik a daganat kialakulásának esélyét.
De nem az akrilamid az egyetlen veszély, ami a sült krumpliban
leselkedik ránk. Az élelmiszeriparban ugyanis gyakran használnak
transzzsírsavakat vagy azokat tartalmazó zsiradékokat, amelyek ugyan nem
közvetlenül, de növelik a rák kockázatát. Akár úgy is, hogy mivel a
test sosem érez jóllakottságot, az eredmény súlygyarapodás lesz.
Fánk. Az édes, kör alakú fánkoknál ugyanez a helyzet, ezért áll fenn az akrilamidok és a transzzsírok
veszélye, ahogy sült krumplinál is. Arról nem beszélve, hogy
mindeközben hatalmas mennyiségű cukrot és zsírt viszünk be a
szervezetbe, ami az elhízás melegágya
Grillezett húsok. A megégett zsír a grillezést is egészségügyi
kockázattá teszi. A húsokról a parázsra csöpögő zsír benzpirént
tartalmaz, ami a füstbe kerülve szennyezheti a húst. Ez az anyag pedig a
gyomorrák egyik fő okozója. Tökéletes megoldás a problémára nincs, de
érdemes egy fóliát a húsok és a parázs közé tenni.
Ez a veszély ugyanakkor nem csak a grillezett húsoknál áll fenn,
hiszen például a pizzán lévő megégett szalámi is tartalmazhat ilyen
módon veszélyes szénhidrogéneket.
Penész. Nagyon komoly veszélyforrás, bármilyen ételen, a
penészgombák ugyanis bizonyíthatóan növelik a rák kialakulásának
kockázatát. Az úgynevezett mikotoxinok ugyanis az élelmiszerekben
természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak,
melyek nemcsak rákkeltőek, de károsíthatják az idegrendszert. Ezért
nemcsak táplálkozási szakértők, de orvosok is azt tanácsolják, hogy
azonnal dobjuk ki penészes ételeinket. Ne morfondírozzunk azon, hogy
mennyi része menthető, mert a spórák gyorsan terjednek.
Forrás:http://www.hazipatika.com/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
good information https://www. safetytoto.com Simply want...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
Find out https://thebrennanhouse.org ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
good information https://totosidae.com ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
contents https://everyonetoto. com quality to fulfill you. Your ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
References https://mart-to. com/ This is such a great ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
click here https://www. elgustoesnuestro20.com/ Hi!...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
토토경비대 https://securitytoto. com/ This is such a great ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
View data https://www. casinosesang.com Hi! This...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
View data https://dontforgetdelicious...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Valóban rákot lehet kapni az odaégett grillhústól?
A gyömbér levének 10 pozitív hatása
2050-re ezek a betegségek pusztítóbbak lesznek a ráknál
A titok, amit eddig senki nem mondott el neked