Vitalitás betegség: Top 6 étel a rák megelőzésére

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Számos olyan zöldség és gyümölcs van, amely segít megelőzni a tumoros betegségek kialakulását. Most bemutatjuk a hat legjobbat.

Sven David Müller német táplálkozáskutató véleménye szerint csak az étkezéssel nem vehetjük fel a harcot a rákos megbetegedésekkel szemben, de sok élelmiszerrel csökkenthetjük a betegség kialakulásának kockázatát. Lássuk, melyek ezek az ételek.

1. Ananász

Gazdag antioxidánsokban, C-és E-vitaminban. Az ananász hatóanyagai révén megvédi a sejteket az agresszív, egészségre ártalmas molekuláktól. Ez a déligyümölcs bővelkedik olyan értékes ásványi anyagokban, mint a cink és szelén. Továbbá olyan enzimet is szállít a szervezetnek (bromelain), amely gyulladáscsökkentő hatású. 

2. Medvehagyma

A medvehagyma igazi vírus-és baktériumölő. Csökkenti a vérnyomást és javítja az emésztőrendszer működését. Ismert vérzsír csökkentő hatása is - ezért megakadályozhatja a koleszterin lerakódását az erek falában. A benne lévő hatóanyagok gátolják a szervezetben a rákos folyamatok kialakulását.

3. Sárgabarack

A sárgabarack szintén gazdag antioxidáns forrás. Béta-karotin tartalmának köszönhetően növeli a bőr ellenállóképességét a rákos megbetegedést okozó UV- sugárzással szemben. A gyümölcs gazdag A-és C-vitaminban, káliumban is. Hatóanyagai jótékony hatással vannak a zsíranyagcserére, és támogatják a máj méregtelenítő funkcióját.

Top 6 étel a rák megelőzésére

 

4. Brokkoli

A brokkoli az egyik legjobb rákellenes finomság. Rengeteg A-, C-, E-és B-vitamint, valamint béta-karotint tartalmaz. A C-és E-vitamin a béta-karotinnal együtt erősíti a szervezet ellenállóképességét, és védi a sejteket a rákkeltő szabad gyökökkel szemben. A nyers brokkoli számos ásványi anyagot tartalmaz, amelyek között a legfontosabbak a magnézium, a vas, nátrium, a cink, a foszfor, a kálium és a kalcium. Kutatások bizonyítják, hogy a növény gazag flavonoidokban is, amelyek képesek felvenni a harcot a rákos sejtek ellen, és elősegíti a méregtelenítésben résztvevő enzimek működését.

5. Cikória

A cikóriának - vagy más néven a mezei katángnak - a gyökerében van az ereje. Egyes források szerint már az ókorban is alkalmazták a növény gyökerét és a levelét gyógyításra. A leveléből és gyökeréből készített főzet tisztítja a vesét és a májat. A növény rendszeres fogyasztása hatékonyan óvhat a bélráktól. A cikória gazdag káliumban, foszforban, kalciumban, de jelentős A-vitamin tartalma is. 

6. Gránátalma

Értékes flavonoidokat tartalmaz, amelyek semlegesítik az agresszív rákkeltő anyagokat a szervezetben. Kitűnő kálium és C-vitamin forrás. A gránátalma antioxidáns hatóanyagai gátolják a kóros oxidatív folyamatokat, így csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Egyes kutatások szerint a gránátalma rendszeres fogyasztása csökkenti a „rossz” koleszterinszintet (LDL) a szervezetben.

Cikkajánlónk:
5 étel a mellrák ellen
3 szuper emésztésjavító, rákmegelőző lila gyümölcs
3 tuti rákmegelőző céklás recept
Rákmegelőzés 3 napos brokkolikúrával - a dietetikus ajánlja
És még:
Nők Lapja Cafe
HotDog magazin
http://gyumolcs.lap.hu/
http://zoldseg.lap.hu/
http://egeszseg.lap.hu/

Forrás:WellnessCafe.hu

 

Címkék: betegség rák megelőzés ételek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu