Vitalitás betegség: Újabb adalék a halfogyasztás előnyeihez

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 943 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1460 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 943 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1460 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 943 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1460 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 943 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1460 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hét fejlődő országban, mintegy 15 ezer idős emberrel elvégzett felmérés szerint a rendszeresen halat fogyasztóknál kisebb a szellemi leépülés kockázata.

Kínában, Indiában, Kubában, a Dominikai Köztársaságban, Mexikóban, Peruban és Venezuelában kérdeztek ki összesen 14 960, 65 év fölötti embert étkezési szokásaikról. A demencia (elbutulás) jelenléte 19 százalékkal valószínűbb volt a halat nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztó emberek körében, mint azok között, akik akár minden nap ettek halat.

Brit szakemberek az American Journal of Clinical Nutrition című szaklap augusztusi számában tették közzé megállapodásaikat. A felmérés egyszeri kikérdezésen alapult, ok-okozati összefüggést, hátteret nem vizsgált – hangsúlyozta az Emiliano Albanese által vezetett kutatócsoport, amelynek tagjai a londoni King,s College munkatársai voltak.
 
„További érdemi bizonyítékokra van szükség” – írták tanulmányukban, hozzátéve, hogy a felmérésben részt vett emberek követéses vizsgálatát tervezik annak megállapítására, hogyan hat az agyműködésre a gyakori halfogyasztás.

A kutatók úgy vélik: amennyiben a hal védő hatással bír az öregedő agyra, az előny az omega-3 zsírsavból származhat, amely bőséggel található az olyan halakban, mint a lazac, a makréla vagy a tonhal. Laboratóriumi kísérletek igazolták, hogy az omega-3 zsírsavaknak vannak olyan tulajdonságaik, amelyek távol tarthatják az elbutulást: védik az idegsejteket, csökkentik a gyulladást és segítenek megelőzni az úgynevezett amiloid fehérjék összetapadását. Az utóbbi az Alzheimer-kóros páciensek agyában megfigyelt jelenség.

A kutatók elemzésük során figyelembe vettek egyéb, az étkezésen kívüli tényezőket is, például a résztvevők jövedelmét, iskolázottságát, életmódját, esetleges dohányzását. Kiderült, hogy ezek a szociális-gazdasági változók nem magyarázzák meg teljesen a leépülésben tapasztalt eltéréseket.

Forrás: Medical Tribune Online

Címkék: étkezés.halfogyasztás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

vincze kata üzente 15 éve

Üdvözletem mindenkinek!

A témához csak annyit fűznék:
Mikroalgák 3, 5 milliárd éve él a Földön, és ő az egyetlen élőlény, amely minden csapást túlélt. A legellenállóbb élőlények. Az élővilág esszenciáját tartalmazzák. Több ezren vannak, kisebbek, nagyobbak, kerekek, spirál alakúak. De van köztük kettő, amelyek megmenthetik fogyasztóikat a szörnyű civilizációs betegségektől. Ez a két faj a Spirulina platensis, és a Chlorella vulgaris. Alaposan meg kell jegyeznünk a nevüket! Az, hogy az emberek mikroalgákat fogyasztanak, egyáltalán nem újkeletű dolog. Több ezer éve élt őseink, a maják, az aztékok, különböző afrikai népek, és még rengetegen mások ösztönösen rendszeresen fogyasztották a mikroalgákat. A két mikroalga jelentősége nagyon röviden: Spirulina - savtalanítja a szervezetet (Harmonizálja a szervezet sav-bázis egyensúlyát.) - egyedülállóan regenerálja a sejteket! Leállíthatja, visszafordíthatja a degenerációs folyamatokat! Az öregedés ellen hat! - erősíti az immunrendszert, a szervezet védekező, öngyógyító mechanizmusait, még az őssejtek működését is pozitívan serkenti! (Hatékony a fertőzések, gyulladások, a rák kialakulásának megelőzésében!) - minden olyan anyaggal ellátja a szervezetet, amire annak szüksége van Chlorella - méregtelenít (még a nehézfémeket is eltávolítja a szervezetből! Ez a hatékonyság csak a Chlorellára jellemző! Igazi szennymágnes, a sejteket tisztítja ki!!!) - pótolja az életfontosságú tápanyagokat! (A szervezet jóllakik általa, csökken az étvágy!) - növeli az energiaszintet, vitalizál! Egyben szellemi táplálék is, serkenti az agyműködést is! - helyreállítja a szervezet általános egyensúlyát.

Hogy egészségesek maradjunk van megoldás: www.jatekkalnyerj.hu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szia!
Engem érdekelnek a részletek. Várom a leveledet.
szen56@citromail.hu

Válasz

Oláh Borbála üzente 15 éve

Nos ezek a számomra és elég sok ember számára valós dolgok . azért is mert aki tanulta az áruk ismeretét tudniuk kell , hogy nagyon értékes A,D, K, vitaminokat tartalmaz a hal húsa és ezek az érrendszerre kimondottan jó hatással vannak.

Válasz

Csontos Gézáné üzente 15 éve

Tudod,hogy a halak hogy jutnak hozzá az omega-3 és omega-6 telitetlen zsirsavakoz?
Természetesen az algák álltal.A Japánok és a Kinaiak évi 10 kg algát fogyasztanak a halak mellett,és ettől olyan egészségesek és fittek.Ha érdekel a megoldás írj!!!
csontosgezane@freemail.hu

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu