Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csontos Gézáné indította 14 éve
Végezetül, essék szó arról, hogy hogyan segít a Chlorella és a
Spirulina alga a cukorbetegségben szenvedőkön.
A Spirulina természetes és könnyen emészthető teljes értékű
fehérjeforrás. A természetben fellelhető legjobb forrása a
klorofillnek, gazdagon megtalálhatók benne olyan ásványianyagok,
mint a vas, a kalcium, a cink, a kálium, a magnézium. Remek forrása
a természetes A- és B-vitaminoknak, és tartalmaz fenilanalint, ami
az agy éhségközpontjára van hatással, miközben alacsonyan tartja a
vércukorszintet.
Tapasztalataink bizony azt mutatják, hogy e két alga nagyon
hasznosnak bizonyul, amikor a vércukor megregulázására használjuk,
egyszerre hasznos a hypoglikémia (alacsony vércukorszint ) és
cukorbetegség (magas vércukorszint) szempontjából is. Mi játszik
közre ezért a szabályozásért? Egyrészt az alga tökéletese
fehérjeforrás (12-szer több fehérje mint a marhahúsban), és
tartalmaz összetett szénhidrátokat, ráadásul a Spirulina tartalmaz
GLA-t(gamma-linolénsav), ami hatásos cukorszint szabályozó tápanyag.
Ezek a fehérjék, szénhidrátok és olajok együttesen eredményezik azt,
hogy a testet egyenletes energiával látják el és elmarad az
egyszerű szénhidrátok után tapasztalt inzulinemelkedés. Ez néhány
hét után észrevehető éhségérzet csökkenést okoz, azért sokan
alkalmazzák a Spirulinát akkor is, ha nem cukorbetegek. Szénhidrát
és cukoréhséget válthat ki valamilyen nyomelemhiány, pl csokira
éhezünk, ha magnéziumhiány áll fenn, hiszen a csoki kitűnő
magnéziumforrás. A két alga nagy mennyiségű ásványisó tartalma
természetes módon egyenlíti ki az ilyen éhséget és természetes módon
akadályozza meg, hogy az inzulinszint hintáztatására alkalmas
ételekhez folyamodjunk minduntalan.
Hozzászólások eddig: 0
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás