Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kiskorodban azzal rémisztgettek, hogy ha lenyeled a dinnyemagot, akkor egy óriási gyümölcs nő majd ki belőle a hasadban? Azóta is lelkesen kapargálod ki a lédús piros gyümölcsből kikandikáló fekete magokat? Nem kell! Vagyis kell, de utána tedd szépen félre, hogy megehesd.
Dinnyemag
A dinnyemagot valóban nem jó közvetlenül a gyümölcsből elfogyasztani, viszont egy kis csíráztatás, fejtés és szárítás után különösen ajánlott a fogyasztása. Ezzel az eljárással ehetővé teszed a dinnyemagokat, nem mellékesen fehérjében rendkívül gazdag csemegét készíthetsz belőle. Mintegy 30 g mennyiségben 10 g fehérje van, ami vetekszik ugyanezen mennyiségű görög joghurt proteintartalmával.
Dinnyemag tápanyagA csíráztatott magok tápértéke sokkal jobb, mint a nem csíráztatott társaiké. Kihajtatás során ugyanis eltávolítod belőle azokat az anyagokat, amelyek megnehezítik az emésztést, ezáltal gátolják a fontos tápanyagok felszívódását. Dinnyemag esetén ezzel az eljárással az értékes magokat megszabadítod a fekete védő háztól, aminek fogyasztása valóban nem javasolt.
A dinnyemag ízre nagyon hasonló a napraforgómaghoz – közismertebb nevén szotyi, tápértékét tekintve pedig hasonló a legtöbb olajos maghoz, amelyek gazdagok értékes zsírsavakban. Csak úgy magában, vagy akár salátára szórva finom csemegének számít.
30 g dinnyemag tápértéke:
160 kcal
11 g zsír
10 g fehérje
4 g szénhidrát
Ha nem vagy túl jártas a csíráztatásban, különböző bio üzletekben már megvásárolhatod a dinnyemagok fogyasztható verzióját is. Egy kis kutatómunkát ugyan igényel, de ennyi erővel a Google is segítségedre lehet, hogy otthon készítsd el magadnak.
A dinnye egy nagyszerű gyümölcs, nemhiába szeretik olyan sokan…
Forrás: https://peakshop.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
5 DOLOG, AMIT EDDIG NEM TUDTÁL A GÖRÖGDINNYÉRŐL