Vitalitás betegség: Egyszerű tipp öregedés ellen

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A fahéjimádat azóta is megmaradt, de ma már sokkal változatosabban alkalmazom ezt a remek fűszert: sokszor húsokhoz, sós ételekhez is teszek egy csipettel, mert különleges aromát ad különösen a leveseknek.
Bár én az íze miatt szeretem, a fahéj bizony igen sokoldalú gyógynövény. Különösen jó hír, hogy késlelteti az öregedést. A fahéj ugyanis magas fenoltartalmának köszönhetően gátolja a cukormolekulák összekapcsolódását más molekulákkal, amely folyamat, végső soron, az öregedéséhez vezet.
Szintén fenoltartalmának köszönhetően csökkenti a magas vércukorszint okozta szövetkárosodásokat és gyulladásokat, illetve képes megelőzni a szívbetegségeket.
Emésztésjavító, hangulatfokozó és antioxidáns hatású, és képes csökkenteni a káros koleszterin- és vércukorszintet.
Emésztési zavarokra kiváló! Görcsoldó és emésztésjavító hatású is, hatékonyan csökkenti a felfúvódást, a bélgörcsöket, a hányingert és a gyomorpanaszokat.
Fertőtlenítő, antioxidáns hatóanyagai révén kiválóan alkalmazható a gyomor- és bélcsatorna fertőzései és a légúti megbetegedések ellen egyaránt.

http://www.otvenentul.hu/nagyiklub/34637

Címkék: fahéj tippek öregedés

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Si Ho üzente 13 éve

Azért ezt is érdemes elolvasni:
A kumarin szóra, bizonyára sokan értetlenül kapják fel a fejüket, vajon milyen újfajta kitalációról van szó. De ha azt írjuk: fahéj, illatos-aromás sütemények illata, sűrűn megszórt cukros-fahéjas tejbegríz látványa jelenik meg képzeletünkben.
De mi valójában a kumarin? A kérdésre autentikus választ a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatalban adnak. A kumarin régóta ismert íz- és aromaanyag, amit sok növény tartalmaz. Legnagyobb koncentrációban a fahéjfélékben fordul elő. A fahéj, származási helyét tekintve lehet ceyloni és cassiai, ez utóbbi sötétebb és édesebb, a Malajziában honos fajtának magasabb a kumarin tartalma. A fahéjféléken kívül magas kumarin tartalma van a szesziparban használatos szagos mügének, a brazil tölgynek és somkórónak is.

Nem kell lemondani a fahéjas teáról
© sxc.hu
A kumarin természetes, kellemes illatú aromaanyagként a múlt század közepén terjedt el világszerte nagy mennyiségben, és a legtöbb aroma összetevőjeként használták szintetikus előállítású formáját. Az 1950-es években, állatkísérletek folyamán derült ki az USA-ban, hogy toxikus tulajdonságai vannak, ami azt jelenti: nagy mennyiségű fogyasztása esetén májkárosodást és vérzékenységet okozhat. Ezért az 1970-es években az egész világon, így Magyarországon is betiltották a mesterségesen előállított kumarin aromákban, aromakompozíciókban történő felhasználását. Ez azonban nem jelentette a kumarin csillagának leáldozását, a gyógyszer-és kozmetikai ipar alkalmazza a friss szénából nyert szintetikus kumarint.

Az élelmiszerjogi szabályozás szigorú, eszerint 1 kilogramm élelmiszer 2 milligramm kumarint tartalmazhat. A ceyloni fahéj, ami kevesebb kumarint tartalmaz, teljes biztonsággal fogyasztható. A cassiai nagyobb mennyiségben tartalmazza ezt az anyagot, ezért ezt csak kisebb adagban tanácsos fogyasztani. Az európai szabályok 2mg/kg-ot engedélyeznek az élelmiszerekben és italokban, 10 mg/kg-ot a szeszes italokban, ugyanennyit a karamellás süteményekben és 50 mg/kg-ot a rágógumiban.

A sok megpróbáltatást átélő vásárló számára tehát nem jelent törvényszerűen újabb riadalmat, ha fahéjat akar vásárolni, és fogyasztani, még annak ellenére sem, hogy direkt módon nem vizsgálják kötelezően a fahéj kumarin tartalmát. Viszont a fogyasztók biztonságát az élelmiszerekben megengedett határérték betartása szavatolja. Egy uniós tudományos bizottság már dolgozik azon, hogy a jövőben a fahéj kumarin tartalmának mennyiségét is folyamatosan ellenőrizzék. Az esetlegesen magas kumarin tartalmú élelmiszerekért a gyártóknak kell vállalni a felelősséget, egészségre ártalmas hatású élelmiszer ugyanis nem kerülhet forgalomba.

Az átlagos fogyasztó nem szenvedhet semmiféle egészségkárosodást a fahéjtartalmú élelmiszerek fogyasztása következtében.A korábbi gyógyszerészeti kutatások eredményei szerint csak a viszonylag nagy dózisban fogyasztott mennyiség okozhat bizonyos, érzékeny csoportoknál májkárosodást. Nagy mennyiség fogyasztása esetén ugyanis a máj több enzimet juttat a véráramba, gyulladás lép fel, és sárgaság is kialakulhat. E folyamat pontos hatásmechanizmusa azonban máig nem ismert. A kísérletek során az is kiderült, hogy a nagy mennyiségben fogyasztott kumarin okozhat ugyan májkárosodást, de az anyag megvonása után helyreáll a máj normális működése.

A fahéj régóta használt, bevált, kedvelt fűszerféle, a magyar cukrász és konyhaművészetben, és ezután sem kell száműzni. Hogy miért? Mert a fogyasztó biztonsága egyértelműen garantált. A korszerű kutatás, a nemzetközi együttműködés kizárja a kumarin veszélyt. A közelmúltban is volt példa arra, hogy a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal arról értesült, hogy Németországból olyan ropogós, fahéj ízű finomságok érkeztek, amelyeknek kumarin tartalma meghaladta a jogszabályban megengedett értéket. A hivatal a riasztást azonnal továbbította az élelmiszer ellenőrző hatósághoz.

A fogyasztó annyit tehet biztonsága érdekében, hogy mértékkel áldoz a fahéjtartalmú élelmiszerek, édességek oltárán. Ezt a mennyiséget még nem határozták meg hitelt érdemlően, és mindenki mást ért és gondol tolerálhatónak. Azért némi fogódzó rendelkezésre áll. Éppen németországi élelmiszerbiztonsági ajánlás alapján elfogadott, hogy egy kisgyermek napi egy-két fahéjas csigát nyugodtan elfogyaszthat, a felnőtt pedig akár tizenötöt is.

Válasz

Si Ho üzente 13 éve

Ha valóban életmeghosszabbító növényeket kívánunk fogyasztani, akkor az alábbi felsorolásban szereplő növényeket érdemes többet fogyasztani:
fekete szezámmag, tofu, lycium gyümölcs, dió, ginzeng, gynostemma, DangShen gyökér, BeiQi (csüdfű) mag, schisandra bogyó, cornus bogyó, rehmannia, morinda gyökér, kínai yam gyökér, poria, jujuba gyümölcs, csalán mag, macskagyökér, néhány érdekesség: szarvasaggancs, kígyóepe, hegyi hangya, skorpió, csikóhal, stb...
Ezek évezredeken át bizonyították életerő fokozó és életmeghosszabító hatásukat az elvonultan élő taoista szerzetesek közt.
Alkalmazásuk körültekintést és hozzáértést igényel. Nem ajánlott ezek nélkül kísérletezésbe fogni velük, ám hozzáértő kezekben "csodát" tehetnek .

Válasz

Si Ho üzente 13 éve

A fahéj önmagában nem fiatalít, ugyanis a szervezet Qijét, energetikai állapotát Meleg irányba tolja el. Ami pedig hamarabbi öregedést von maga után. Minél gyorsabb az anyagcsere a természetben élő állatoknál is, annál gyorsabban jön el a vég. Pl a cickány szíve sokkal gyorsabban ver, mint az elefánté. Az élethossza arányosan rövidebb is. Aki két végén égeti a gyertyát arra gyors pusztulás vár... A taoista mesterek az élethosszt nem években, hanem szívdobbanásban számolják. Sok QiGong eljárásnak célja a szívverés lassítása. Sok példa van még erre a megfigyelésre. Jobb, ha az ember nem feszíti túl a húrt és nem fűti túl magát. Ha valaki ilyen kúrát szeretne csinálni, akkor néhány szabályt be kell tartania, hogy csökkentse a veszélyt.
Napi adagja egészséges embernél nem érheti el a napi 3 grammot! Fokozottan oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra a kúra alatt. Ennyire forró energetikájú növény esetén ajánlott mellé egy másik növény fogyasztása, mely megelőzi a Vese túlmelegedését. Ez lehet pl. citromfű, vagy borsmenta. A Hagyományos Kínai Orvoslás legtöbbször lycium gyümölcsöt rendel mellé. Ha a kúra alatt valaki izgatottságot, melegséget, hőhullámokat tapasztal, vagy a szeme kivörösödik, zúgni kezd a füle, esetleg száraznak érzi a torkát, száját, szemét, vagy szédülni kezd, a kúrát azonnal hagyja abba és sürgősen hidratálja magát! Ha lehet erre tiszta, forralt, hűtött CSAPVIZET használjon!
Ennek a növénynek a használata egyáltalán nem veszélytelen nagyobb mennyiségben komoly aggályokat vet fel a használata!!!

Válasz

zoltay bela üzente 13 éve

Én is megszerettem volna próbálni,mert ugyebár ,a fiatalodás mindenkire ráfér..de az alábbi
oldal elgondolkoztatott -
http://index.hu/tech/hoax/2006/12/14/mergezo_minden_ami_fahejas/
Ha valaki meggyőző ellenérvet hoz fel én is szivesen venném,Béla

Válasz

Gizella Mária üzente 13 éve

Kedves Katalin! a fő, hogy rendbejöttél, ha nem a fahéj-méz keveréktől, akkor is jót tettél magaddal, mert ez az összeállítás igen sok mindenre jó! nézzél utána "a méz és a fahéj cím alatt az interneten. Mária

Válasz

Varga Katalin üzente 13 éve

Olvastam, hogy hólyaghurut kezelésére jó a fahéj-méz keverék, langyos vízben oldva. Érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban ?
Én kipróbáltam, de nem tudom eldönteni, hogy enélkül is rendbejött volna, vagy ettől gyógyult meg. Várom az erre vonatkozó válaszokat.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu