Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Amikor a szüleink fiatalok voltak, senki nem aggódott az ételek rákkeltő hatása miatt, és az emberek is kevesebb feldolgozott ételt ettek régen. Akkoriban több tiszta és egészséges ételt fogyasztottak, mert azt volt elérhető. Kissé úgy tűnhet, ma már minden rákkeltő, nehéz eligazodni a különböző szakvélemények között. Amikor az egészséged érdekében választod a light popcornt, lehet, hogy éppen ártasz az egészségednek.
Az
alábbiakban olyan ételeket sorolunk fel, amiket lehet, hogy napi szinten
eszel, pedig érdemes lenne mellőzni őket, mert rákkeltő hatásúak
lehetnek.
1. Mikrohullámú popcorn
Persze,
roppant egyszerű csak bedobni a mikróba egy zacskó popcornt uzsonna
gyanánt. De valóban megéri kockáztatni a hasnyálmirigy-, here- és
májrákot? Már a szekrényben sorakoznak a zacskóban a rákkeltő anyagok,
vegyszerek, például a vaj ízt keltő kémiai anyag. Ha semmiképp nem tudsz
lemondani róla a film mellé, itt az ideje, hogy válts a régi tűzhelyi
vagy gépi kukoricapattogtatásra.
2. Nem organikus termékek
Nem
vagy egyedül, ha azt gondolod, hogy a zöldség és gyümölcs csak jó lehet
neked. Azonban a nem organikus terményekre rengeteg vegyszer kerül,
ezek pedig rákkeltőek. Csak egy példa a betiltott Altrazine, melyet
gyomirtóként használtak, de sok esetben meddőséget okozott. A másik
probléma ezekkel a terményekkel, hogy sok hormont és toxikus műtrágyát
használnak, hogy a termés nagyobb és szebb legyen. Jó, ha tudod, a
legrosszabbul az alma, szőlő, eper és narancs jár. Mindig mosd meg
alaposan a zöldséget-gyümölcsöt, de jó, ha tudod, hogy így sem
távolítasz el róluk minden vegyszert.
3. Konzerv paradicsom
Valószínűleg
hallottál már róla, hogy a paradicsomban található likopin csökkenti a
rák kockázatát. De ez az előny semmissé válik, ha a konzervált termék
vegyi anyagokkal van tartósítva. Ezeket az anyagokat összefüggésbe
hozták a különböző rákos megbetegedésekkel, szívbetegségekkel és
reprodukciós problémákkal. Amikor legközelebb gyönyörű piros
paradicsomszósz szeretnél, egy edényben vagy serpenyőben csináld magad!
4. Feldolgozott húsok
Ha
egy igazi ragadozó vagy, nyilván nehéz lemondani a szendvicsekről vagy a
pácolt húsokról, de az előnyök mellett mérlegelni kell a rák kockázatát
is. A feldolgozott húsok általában túlzott só és vegyi anyag
felhasználás mellett jönnek létre, ezek pedig károsak az egészségre. Egy
13 éve készített tanulmány szerint 17 emberből 1 a feldolgozott
húsfogyasztás miatt hal meg. 160 gramm feldolgozott hús fogyasztása
44%-kal növelte meg azokkal szemben a kockázatot, akik 20 vagy annál
kevesebb grammot fogyasztottak. Ezek a húsok tele vannak
tartósítószerekkel, ugyanannyira közismert a rákkeltő hatásuk, mint a
cigarettafüstnek.
5. Tenyésztett lazac
A
halakról, különösen a lazacról tudjuk, hogy az egyik legegészségesebb
választás. De sajnos Amerikában a lazac 60%-a gazdaságban tenyésztett
halból származik…és nagyon veszélyes lehet. Az ilyen halak esetében nem
természetes az étrend, sok antibiotikum, vegyi anyagok jutnak a halak
szervezetébe, melyek gyakran rákkeltő hatásúak. A tenyésztett lazac ezen
kívül zsírosabb is, tehát több vegyi anyagot vesz föl a szervezet. Ha
legközelebb omega-3 zsírsavakban bővelkedő terméket szeretnél, válassz
valami mást az alaszkai lazac helyett.
6. Krumpli chips
Lehet,
hogy olcsó, ropogós és finom, de halálos is lehet. Ez a zsíros étel nem
csak súlygyarapodást okoz a benne lévő transzzsírsav miatt, de magas
nátriumszintje magas vérnyomáshoz is vezethet. A másik kockázati tényező
az acrymalide nevű anyag, mely a cigarettában is megtalálható. Ha
lehet, ne egyél ilyesmit és válassz helyette perecet, almachipset, vagy
süss otthon a sütőben magadnak krumplit.
7. Hidrogénezett olajok
A
hidrogénezett olajok olyan növényi olajok, melyeket nem lehet
természetes úton kivonni a növényből, kémiai úton kell eltávolítani
őket. Ezeket gyakran használják tartósítószerként, de rákkeltőek,
születési rendellenességet és szívbetegséget okozhatnak. Soha ne
használj hidrogénezett olajat, ellenőrizd a címkét, vagy használj
olíva-, repce vagy szója olajat helyette.
8. Sós, ecetes és füstölt élelmiszerek
Lehet,
hogy finom, de a sós, savanyított élelmiszerek tartósítószere a nitrát,
mely fokozza a rák kialakulásának kockázatát. A füstölt élelmiszerek,
például a hús vagy dió felszívják a füstöt, ugyanolyat, amilyet a
cigaretta is okoz. A gyomor- és vastagbélrák kialakulása kapcsolatba
hozható a sós, ecetes és füstölt élelmiszerek fogyasztásával.
9. Feldolgozott fehér liszt
Valószínűleg
azt hallottad már, hogy rossz, de azt nem biztos, hogy tudod, hogy a
kémiai fehérítővel kifehérített lisztekben lévő klórgáz megöli az
egészséges tápanyagokat. A klórgáz halálos, ha belélegzed, miért ennéd
vacsorára? A fehér lisztnek magas a glikémiás indexe, megemeli a
vércukor- és inzulinszintet, cukorbetegséget okozhat. A rákos daganat a
véráramban lévő cukorral táplálkoznak. Kerüld a finomított cukrokat, és
elkerülheted a halálos daganatok etetését.
Forrás:http://www.wellnesscafe.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
good information https://www. safetytoto.com Simply want...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
Find out https://thebrennanhouse.org ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
good information https://totosidae.com ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
contents https://everyonetoto. com quality to fulfill you. Your ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
References https://mart-to. com/ This is such a great ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
click here https://www. elgustoesnuestro20.com/ Hi!...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
토토경비대 https://securitytoto. com/ This is such a great ...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
View data https://www. casinosesang.com Hi! This...
Andy yyyyy írta 2 hete a(z) "Spirulina,Chlorella" fórumtémában:
View data https://dontforgetdelicious...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ezt eszi a világ 2019-ben
Helyes életmóddal a diabétesz ellen
Az őszi gyümölcsök jótékony hatásai
A túl sok zöldség sem egészséges?