Vitalitás betegség: Ezt eszi a világ 2019-ben

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Az év vége az összegzésről és az új trendek előrejelzéseiről szól. Ezúttal egy olyan cikkből szemezgettünk, amely a legfrissebb egészségtudatos törekvésekről számol be. Mit ne mondjunk, vannak benne bőven érdekességek.

 

A zabtej még jobban be fog futni

Az elmúlt időszakban szinte évente jelentek meg az újabb és újabb alternatív tejek. Sokan laktózérzékenység miatt, mások növényi táplálkozási elvek alapján fogyasztják előszeretettel. A zabtej gyorsan meghódította a világot, mivel ugyanúgy habzik, mint a tehéntej, és még az íze is emlékeztet kissé rá. Nem csoda, hogy egyre több fogy belőle.

 

A moringa letaszítja a matchát a trónjáról

Bevalljuk, a moringának mi is utánanéztünk. A zöld matcha teát már senkinek sem kell bemutatni, de mi is ez a másik növény? A teljes egészében fogyasztható moringa Indiában, Bangladesben, Pakisztánban és Afganisztánban őshonos, csordultig van C-vitaminnal, magnéziummal és káliummal. Legegyszerűbben tea formájában lehet beszerezni, és bár nincs benne koffein, akik fogyasztják, mégis azt állítják, hogy feltölti őket energiával.

 

Megjelennek a sokáig tárolható probiotikumok

A probiotikumok nem számítanak újdonságnak, de a tárolható változatok igen. Megjelennek azok a termékek, amelyek olyan bacillustörzseket tartalmaznak, amelyek fogyaszthatóak maradnak akkor is, ha a felhasználásukkal készült élelmiszert szobahőmérsékleten tároljuk. Azaz ezentúl fogyaszthatjuk majd granolában, zabkásában, magvajakban, levesekben és még sok más élelmiszerben. Valószínűleg a szépségipar is felfedezi, és a probiotikumok hamarosan megjelennek majd a naptejekben és a testápolókban.

 

Az alternatív zsírok diadalútja

Amíg a keto, a paleo és a gabonamentes diéták egyre nagyobb követőtáborra tesznek szert, folyamatosan növekedni fog az igény tejtermékektől, állati eredetű összetevőktől és gabonaféléktől mentes egészséges zsírforrásokra is. Sokkal több kókuszvaj és ghí (tisztított vaj) fog fogyni.

 

Terjednek a húsmentes „húsos” rágcsák

A „húsmentes hús” piac már nem a vega burgerek és a vegán csirke felé tekint, hanem a szójaproteinből készült vegán jerky (szárított hús) és a gombából készült sertéshús lesz a két új sláger.

 

Sok új tengeri snack jelenik meg

Puffasztott vízililiommag, alga alapú tonhal-alternatívák, ropogós lazacbőr… Az előrejelzések szerint a világ trendibb fele ezeket fogja rágcsálni csipsz helyett. De nem csupán a ropogtatni valók készülnek majd tengeri alapanyagokból, hanem például hínártésztát és moszatvajat is fogyaszthatunk majd.

 

Tahini, az új mandulavaj

A humusz alapjaként ismert tahini (szezámpaszta) még jobban el fog terjedni, és ki is válthatja a mandulavajat, hiszen felhasználási körük azonos, viszont a tahini ízletesebb.

 

Kreatív fagyasztott finomságok

Avokádónyalókák, humuszfagyi, kókuszvizes gépi fagyi, fagyi kézműves sajtokkal. Ezek azok az új jeges élvezetek, amelyekre készülhetünk.

 

A közel-keleti és észak-afrikai fűszerek még népszerűbbek lesznek

A gasztrobloggerek egyre több olyan fűszert használnak mint a harissza, a sumac és a za’atar. Mivel már most is elég könnyen beszerezhetők, valószínűleg egyre többen fogják kipróbálni. (Mindhárom fűszer, fűszerkeverék elérhető Magyarországon is.)

 

Viszlát, műanyag szívószálak, helló újrahasznosítás!

A Starbucks múlt év óta nem használ műanyag szívószálakat, törekvését egyre több cég fogja követni a jövőben.

 

A narancsbor ismertté fog válni

Nem, nem narancsbőr, hanem narancsbor! Tudjuk, sokan mennyire imádják a színes italokat, elég csak ránézni az Instagram népszerű fotóira. A narancsbor ugyanabból a szőlőből készül, mint a fehérbor, színét annak köszönheti, hogy a gyümölcs héja és magjai együtt erjednek az itallal. Az íze mézes, almás, narancshéjas jegyeket hordoz magában.

 Forrás:https://izeselet.hu

Címkék: egészség táplálkozás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu