Vitalitás betegség: Ételek, melyek segítik a barnulást

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Arcunkra magasabb faktorszámú naptejet javasolt kenni, fokozatosan érdemes hozzászoktatni bőrünket a napsugarakhoz, és az sem mindegy, hogy mit eszünk előtte. Íme öt tanács, mielőtt kifeküdnénk a napra!

 

A napsütéses hónapok alatt mindenki igyekszik barnára pirulni, a túlzott napozás veszélyeivel azonban még mindig túl kevesen vannak tisztában. Ennek is betudható, hogy az utóbbi évtizedekben többszörösére nőtt a melanoma előfordulása. Mennyit legyünk a napon, mivel, mikor és hogyan kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt - a hvg.hu kérdéseire Somogyi Katalin, a NaturMed Hotel Carbona szakorvosa.

 

Mindenkinek fontos a fényvédelem

Megfelelő fényvédelem nélkül senkinek sem javasolt hosszabb időt eltölteni a napon, de fontos az is, hogy a bőrtípusunkhoz illő faktorszámú naptejet használjunk. A világos bőrűeknek a 30-50, a barnább bőrűeknek a 30 vagy annál alacsonyabb faktorú termék ajánlott. Száraz bőrűeknek napkrém, míg zsírosabb bőrtípusúaknak naptej javasolt. Fontos, hogy napozás előtt legalább 20-30 perccel felvigyük a krémet, hogy legyen ideje beszívódni, kétóránként pedig újra be kell kenni.

Ügyeljünk a fokozatosságra!

Nem szabad a bőrt minden átmenet nélkül hosszabb ideig tartó napfénynek kitenni. Mint sok más dolognál, itt is fontos a mértékletesség és a fokozatosság. Bőrtípusunktól függően csak lassan szoktassuk magunkat az UV sugarakhoz, világos bőrűek kezdetben néhány percnél többet ne töltsenek a napon!

Arcunkat jobban kell védeni

Mivel az arc jobban ki van téve a környezeti hatásoknak, fokozott odafigyelést igényel. Ajánlott a többi testrészünknél magasabb faktorszámú fényvédő krémet használni rajta.

Az sem mindegy, hogy mit eszünk

Táplálkozásunkkal is befolyásolhatjuk bőrünk egészségét: ajánlott a bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztás. A béta-karotint tartalmazó zöldségek - például a répa, a brokkoli, a spenót vagy a paradicsom - például segítik a barnulást. A bőr szépségéhez hozzájárul még az E-vitamin, amelyet például áfonyával, édesburgonyával vagy nektarinnal vihetünk be a szervezetünkbe. Sütkérezés előtt jó választás lehet a zöld tea is, mivel antioxidánstartalma segít megelőzni a leégést, és gyorsítja a barnulást. Az étcsokoládé pedig semlegesíti a napfény hatására felszabaduló, bőrünket károsító szabad gyököket.

Forrás:https://www.hazipatika.com/

Címkék: barnulás egészség étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu