Vitalitás betegség: Pusztítsd a zsírt kovászos uborkával!

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vitalitás és Betegségek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2535 fő
  • Képek - 332 db
  • Videók - 609 db
  • Blogbejegyzések - 942 db
  • Fórumtémák - 165 db
  • Linkek - 1458 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Vitalitás és Betegségek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A nyár egyik kedvence – a dinnye után – a jól ismert „koviubi”, azaz eredeti nevén a kovászos uborka. Ez az erjesztett savanyúság kevés alapanyagból, könnyedén elkészíthető, csak legyen meleg, egy jó nagy befőttesüveg, na meg sok-sok, egészséges uborka.

A több ezer éve ismert uborka nálunk a 17. század óta terjedt el, de a kovászolt változata csak jóval később hódította meg a magyar gasztronómiát. Hogy mi is a lényege ennek a kémiai folyamatnak? Viszonylag egyszerű. A meleg hatására az uborka tetejére helyezett kovászos kenyérből tejsav keletkezik. A tévhittel ellentétben a napfény nem kötelező, inkább csak a meleg legyen meg.

Jótékony tulajdonságai

Az erjesztéssel készített uborkában jótékony baktériumok alakulnak ki, melyet nem lehet túladagolni. Annyit ehetsz belőle, amennyi csak jól esik. A tejsava hatékony a bélflóra és a gyomor egészséges működése szempontjából, ráadásul sok ásványi anyag keletkezik benne: magas a magnézium, a vas, valamint a B12 vitamin koncentrációja is. De tartalmaz még káliumot, foszfort és kalciumot, vitaminból pedig a C-, és az A-vitamin nem hiányozhat belőle.  Mivel természetes úton erjed, tartósítószert nem tartalmaz!

 

 

Tisztítja a gyomrot, csökkenti a súlyt

Nem csak az uborkát érdemes fogyasztani, hanem a levét is, ami nem csak élettani szempontból pozitív, hanem melegben kiváló szomjoltó is. 96 százalékos víztartalma miatt igazán frissítő, energiaszegény és zsírt sem tartalmaz, így fogyókúrázók is bátran beépíthetik a napi diétájukba. A benne található enzimeket egészségessé teszik a gyomrot, megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák elszaporodását, és elősegítik az emésztést. Napi fogyasztása – normális táplálkozás esetén – súlycsökkenést eredményezhet, de egyes kutatások szerint az erjesztett eljárással készült ételek nem csak a testsúlyra van jó hatással, hanem hangulatjavító és agyserkentő is lehet.

A jó „kovászolni való”

Hogy az örök vitát megelőzzük, eláruljuk, hogy a kovászoláshoz a 8-10 cm-es fürtös csemege uborka a legtökéletesebb választás. Ha nagyobb uborkát választunk, könnyebben elveszítheti a roppanóságát a meleg hatására. A kovászos uborkát nem érdemes készen keresni az üzletekbe. Az a jó, ha magad készíted el. Az eljárás nem túl bonyolult: egy nagy befőttes üveg aljára rakj kaprot, majd szép sorban, szorosan állítsd bele az uborkákat. Borsot, fokhagymát is tehetsz bele, majd a tetejére egy darab kenyeret. Langyos, sós vízzel öntsd fel, majd légmentesen fedd le! Így mehet az üveg a napra, és jó idő esetében 2-3 nap alatt éretté válik, és leszűrés után, a hűtőben tartva, napikig élvezetes csemege marad.

 

Forrás:http://www.wellnesscafe.hu

Címkék: egészség uborka zsír

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu